Oven­scho­tel ka­bel­jauw

Witte wijn en vis gaan hand in hand. Wijn geeft visvlees een zoetzure toets waarvan je trek krijgt.

(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Witte wijn en vis gaan hand in hand. Wijn geeft visvlees een zoetzure toets waarvan je trek krijgt. 4 personen
3 217

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Snipper de ui. Breng de witte wijn aan de kook en voeg hier de ui en de tijm bij. Haal van het vuur en laat 30 min afkoelen.
  2. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in koelkast marineren. Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal.
  3. Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven. Schenk wat wijn erover als het te droog wordt. Boen de citroen schoon en snijd de knoflook en de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven op 200 ºC.

2
2
  • 2 rode uien
  • 400 ml witte wijn
  • 8 takjes tijm

Snipper de ui. Breng de witte wijn aan de kook en voeg hier de ui en tijm bij. Haal van het vuur en laat 30 min afkoelen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 800 g kabeljauw

Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout en schenk marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in koelkast marineren.

4
4

Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal.

5
5
  • 4 el olijfolie

Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven. Schenk wat wijn erover als het te droog wordt.

6
6
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 4 el peterselie

Boen de citroen schoon en snijd de knoflook en peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.