Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en cour­get­te

Handig: de vis ontdooit vanzelf in de oven.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig: de vis ontdooit vanzelf in de oven. 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)
  • knoflookpers
  • kom

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verdeel de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de bevroren kabeljauwfilets naast elkaar op de courgetteplakjes.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pers de knoflook in een knoflookpers. Klop in een kom de dressing van het citroensap en -rasp, de knoflook, de dragon en 3 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de vis en de courgette. Dek af met de rest van de courgetteplakjes en bedruppel met de rest van de olie.
  3. Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 30. min gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verdeel de visschotel over de borden en serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met kabeljauw en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en cour­get­te

1
1

Verwarm de over voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verdeel de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs over de bodem van een ingevette ovenschaal.

3
3
  • 400 g kabeljauwfilet

Leg de bevroren kabeljauwfilets naast elkaar op de courgetteplakjes.

4
4
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pers de knoflook in een knoflookpers.

5
5
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 3 el olijfolie

Klop in een kom de dressing van het citroensap en -rasp, de knoflook, de dragon en de olie. Breng op smaak met zout en peper.

6
6
  • 1 el olijfolie

Schenk de dressing over de vis en de courgette. Dek af met de rest van de courgetteplakjes en bedruppel met de rest van de olie.

7
7
  • 400 g rijst

Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 30. min gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

8
8

Verdeel de visschotel over de borden en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.