Oven­pak­ket­jes van ka­bel­jauw

Het lijkt wel een cadeautje dat je uitpakt. En zo smaakt het ook nog eens!

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het lijkt wel een cadeautje dat je uitpakt. En zo smaakt het ook nog eens! 4 personen
3 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in halve plakken. Halveer de aardappelen. Knip 4 vierkante stukken bakpapier af. Halveer de citroen, snijd de helft in plakjes, pers de andere helft uit. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Meng de uien, tomaat en rucola. Verdeel de helft over de stukken bakpapier en maal er wat peper over. Leg op elk een stuk kabeljauw, sprenkel over elk stuk vis olijfolie, gebruik 2/3 van het totaal aan olijfolie, en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de citroenplakjes erover. Vouw de pakketjes goed dicht, leg ze op de bakplaat en bak ze 25 min. in de oven.
  3. Breng de aardappelen in weinig water met wat zout aan de kook en kook ze op laag vuur in 25 min. gaar. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper en schep dit door de rest van de salade. Serveer de vispakketjes met gekookte aardappelen en de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Ovenpakketjes van kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pak­ket­jes van ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 500 g tomaten
  • 1 zak aardappel

Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in halve plakken. Halveer de aardappelen. Knip 4 vierkante stukken bakpapier af.

3
3
  • 1 citroen
  • 400 g kabeljauwfilet

Halveer de citroen, snijd de helft in plakjes, pers de andere helft uit. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken.

4
4
  • 75 g rucola

Meng de uien, tomaat en rucola. Verdeel de helft over de stukken bakpapier en maal er wat peper over.

5
5
  • 4 el olijfolie

Leg op elk een stuk kabeljauw, sprenkel over elk stuk vis de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Verdeel de citroenplakjes erover. Vouw de pakketjes goed dicht, leg ze op de bakplaat en bak ze 25 min. in de oven.

7
7

Breng de aardappelen in weinig water met wat zout aan de kook en kook ze op laag vuur in 25 min. gaar.

8
8
  • 2 el olijfolie

Klop een dressing van de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper en schep dit door de rest van de salade.

9
9

Serveer de vispakketjes met gekookte aardappelen en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.