Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Laat je verrassen door de bijzondere structuur én smaak van de puree. Zo eet je tuinerwten net weer even anders dan anders.

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Laat je verrassen door de bijzondere structuur én smaak van de puree. Zo eet je tuinerwten net weer even anders dan anders. 4 personen
3 120

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes in 3 min. krokant. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.
  2. Snijd de tomaten in partjes. Voeg met de rozemarijn toe en breng aan de kook. Snijd de vis in 4 gelijke stukken, bestrooi met peper en event. zout. Leg bij de saus in de pan, draai het vuur laag. Stoof met de deksel op de pan in 5 min. gaar.
  3. Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in ruim water met eventueel zout. Giet af. Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en olie met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de puree over 4 borden en serveer met de kabeljauwfilet en chorizosaus.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

1
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 125 g chorizo

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes in 3 min. krokant. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.

3
  • 4 tomaten
  • 1 tl gebroken rozemarijn

Snijd de tomaten in partjes. Voeg met de rozemarijn toe en breng aan de kook.

4
  • 300 g kabeljauwfilet

Snijd de vis in 4 gelijke stukken, bestrooi met peper en event. zout. Leg bij de saus in de pan, draai het vuur laag. Stoof met de deksel op de pan in 5 min. gaar.

5
  • 450 g tuinerwten

Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in ruim water met eventueel zout. Giet af.

6
  • 15 g munt

Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en olie met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de puree over 4 borden en serveer met de kabeljauwfilet en chorizosaus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.