Ge­le rijst met cho­ri­zo

Mediterrane avond? Met dit recept zit je goed.

(615)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Mediterrane avond? Met dit recept zit je goed. 4 personen
4 615

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.445 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gele rijst met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le rijst met cho­ri­zo

1
  • 250 g chorizo
  • 2 uien

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien.

2
  • 1 el olijfolie
  • 325 g gele rijst

Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee.

3
  • 750 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. met de deksel op de pan.

4
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
  • 300 g tuinerwten

Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 15 g peterselie

Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7

Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.