Ge­le rijst met sa­la­mi en punt­pa­pri­ka

Met dit kruidige gerecht waan je je aan de Spaanse costa.

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met dit kruidige gerecht waan je je aan de Spaanse costa. 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de salami, snijd de worst in plakjes van ½ cm en halveer deze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 3 min. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de salami en bak 3 min. mee. Voeg de tuinbonen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de rijst en abrikozen erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 995 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Gele rijst met salami en puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le rijst met sa­la­mi en punt­pa­pri­ka

1
1
  • 325 g gele rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 225 g mild gekruide salami
  • 1 ui
  • 1 knoflook

Verwijder ondertussen het vel van de salami, snijd de worst in plakjes van ½ cm en halveer deze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen.

4
4
  • 50 g gedroogde abrikozen

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 3 min. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes.

5
5
  • 2 el gedroogde oregano
  • 300 g tuinbonen

Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de salami en bak 3 min. mee. Voeg de tuinbonen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 3 el geroosterde pijnboompitten

Neem de pan van het vuur en meng de rijst en abrikozen erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.