Ge­vul­de punt­pa­pri­ka's met ge­le rijst

Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui. 4 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak. Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm. Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Gevulde puntpaprika's met gele rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de punt­pa­pri­ka's met ge­le rijst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • ½ zoete ui
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g kruidenpaneermeel

Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal.

4
4

Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.

5
5
  • 325 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1½ zoete ui
  • 1 el olijfolie
  • 300 g crispy mais

Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm.

7
7

Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.