Pi­kan­te rijst met worst­jes

Dit rijstgerecht met pikante pepers en worst staat in een kwartier op tafel.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit rijstgerecht met pikante pepers en worst staat in een kwartier op tafel. 4 personen
2 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie grof. Snijd de ui fijn en de tomaten in stukken. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de ui en wokgroente 4 min. Schep de tomaat erdoor en bak nog 4 min. op hoog vuur.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Laat de pepers uitlekken. Schep de rijst door de groenten en verwarm nog 3 min. Schep de pepers erdoor.
  3. Serveer de rijst met de chipo­lataworstjes. Bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met 150 g paprikamix rauwkost (zakje).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pikante rijst met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te rijst met worst­jes

1
1
  • 20 g platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 500 g tomaten

Snijd de peterselie grof. Snijd de ui fijn en de tomaten in stukken.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en wokgroente 4 min. Schep de tomaat erdoor en bak nog 4 min. op hoog vuur.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 5 runderchipolataworstjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 400 g gele rijst
  • 200 g pikante pepers mild

Laat de pepers uitlekken. Schep de rijst door de groenten en verwarm nog 3 min. Schep de pepers erdoor.

5
5

Serveer de rijst met de chipo­lataworstjes. Bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met 150 g paprikamix rauwkost (zakje).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.