Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en sper­zie­bo­nen

In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet. 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in ca. 5 min. beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de bonen, knoflook en de helft van de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de kabeljauw erin. Bestrooi met zout en peper. Leg de bonen eromheen en leg de tomaatjes ertussen. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de plakjes spek eroverheen. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. gaar worden. Verwijder halverwege de baktijd de folie. Kook intussen de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de ovenschotel met tarly.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 52-01

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ka­bel­jauw en sper­zie­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in ca. 5 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Pel en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Meng de bonen, knoflook en olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de kabeljauw erin. Bestrooi met peper en zout. Leg de bonen eromheen en leg de tomaatjes ertussen. Besprenkel met olie.

Kabeljauw

Instructievideo

04:31 min.

6
6
  • 120 g gerookt ontbijtspek

Verdeel de plakjes spek eroverheen. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. gaar worden.

7
7
  • 250 g tarly

Verwijder halverwege de baktijd de folie. Kook intussen de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Serveer de ovenschotel met tarly.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.