Oven­scho­tel met wit­lof en vis

Dagje slank? Maak deze ovenschotel. De kabeljauw wordt lekker hartig door het spek.

(319)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje slank? Maak deze ovenschotel. De kabeljauw wordt lekker hartig door het spek. 4 personen
3 319

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • coctailprikker
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten. Kook ze 10 min. Snijd een smal plakje van de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte. Kook het witlof in ruim kokend water 5 min., laat in een vergiet uitlekken.
  2. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.
  3. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de aardappelen, het witlof en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak. Zet de schaal ca. 30 min. op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers. Serveer het gerecht op de borden.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Ovenschotel met witlof en vis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met wit­lof en vis

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg aardappel

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten. Kook ze 10 min.

3
3
  • 800 g witlof

Snijd een smal plakje van de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte.

4
4

Kook het witlof in ruim kokend water 5 min., laat in een vergiet uitlekken.

5
5
  • 300 g kabeljauwfilet

Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt.

6
6
  • 8 plakjes ontbijtspek

Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

8
8
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Schep de aardappelen, het witlof en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak.

9
9

Zet de schaal ca. 30 min. op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers. Serveer het gerecht op de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.