Ka­bel­jauw met ge­wok­te groen­te en rijst

Lekker licht, lekker snel.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker licht, lekker snel. 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de sperziebonen en het water toe. Kook de bonen al omscheppend op hoog vuur ca. 5 min. tot het water verdampt is. Snijd intussen de aubergine in blokjes. Roer de aubergine ook door de sperziebonen en laat deze op middelhoog vuur in 5 min. gaar worden.
  3. Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en bak de filets in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege
  4. Verdeel de groente en de rijst over de borden en serveer met de kabeljauwfilets en de sojasaus.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met gewokte groente en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met ge­wok­te groen­te en rijst

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 300 g sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de sperziebonen en het water toe. Kook de bonen al omscheppend op hoog vuur ca. 5 min. tot het water verdampt is.

3
3
  • 1 aubergine

Snijd intussen de aubergine in blokjes. Roer de aubergine ook door de sperziebonen en laat deze op middelhoog vuur in 5 min. gaar worden.

4
4
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie

Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en bak de filets in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege

5
5
  • 4 el sojasaus

Verdeel de groente en de rijst over de borden en serveer met de kabeljauwfilets en de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.