Ge­bak­ken rijst met ge­rook­te zalm en broc­co­li

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stam in blokjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 5 min. mee. Giet de rijst en broccoli af.
  2. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd fijn. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en paprika 3 min. Schep de broccoli en rijst erbij, pers de knoflook erboven en roerbak tot de rijst een mooi kleurtje heeft.
  3. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes. Schep de stukjes kabeljauw en gerookte zalm erop, leg een deksel op de wok en laat de vis op laag vuur gaar worden in 5 min. Schep de vis voorzichtig door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Gebakken rijst met gerookte zalm en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken rijst met ge­rook­te zalm en broc­co­li

1
1
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 500 g broccoli

Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stam in blokjes.

2
2
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 5 min. mee. Giet de rijst en broccoli af.

3
3
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 el olie

Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd fijn. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en paprika 3 min.

4
4
  • 1 teen knoflook

Schep de broccoli en rijst erbij, pers de knoflook erboven en roerbak tot de rijst een mooi kleurtje heeft. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes.

5
5
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Schep de stukjes kabeljauw en gerookte zalm erop, leg een deksel op de wok en laat de vis op laag vuur gaar worden in 5 min.

6
6

Schep de vis voorzichtig door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.