Punt­pa­pri­ka met to­maat & olijf

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø ca. 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 el olie, het citroenrasp, 1 el citroensap, de olijven, de ui, 1 teen knoflook, de komijn en peper en zout naar smaak toe. Schep om.
  2. Halveer de puntpaprika's in de lengte maar laat de groene steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het tomatenmengsel. Leg ze in de ovenschaal en bak 25 min. in de oven.
  3. Doe de rest van de knoflook in een kom en voeg 2 el olie toe. Voeg de couscous toe en meng tot alle korrels glanzen. Schenk de hete bouillon en de rest van het citroensap erover en laat 10 min. wellen. Meng de peterselie erdoor.
  4. Verhit de rest van de olie en bak de Marokkaanse schijven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de paprika's uit de oven. Verdeel de couscous over 4 diepe borden. Leg de paprika's erop en serveer met de Marokkaanse schijven.
video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.