Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren. 4 personen
2 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.
  2. Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Fusilli tricolore puttanesca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

1
1
  • 300 g fusilli tricolore
  • 180 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 2 tenen knoflook

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • ½ tl chilivlokken

Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min.

3
3
  • 400 g gepelde tomaten in tomatensaus

Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.

4
4
  • 50 g ansjovisfilets met kappertjes
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee.

5
5

Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.