Sar­di­ne-to­mat­en­qui­che met ui

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 646 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm met deeg bedekken en stevig aandrukken. Met vork gaatjes in bodem prikken. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in grote koekenpan verhitten. Hierin uien met paprikapoeder 4 min. bakken. Eieren loskloppen met gezeefde tomaten en naar smaak zout en peper toevoegen. 8 kleine takjes peterselie apart houden. Rest peterselie boven eimengsel fijnknippen. Uien toevoegen en goed mengen. Vorm met eimengsel vullen. Sardinefilets op vulling leggen en beetje indrukken. Quiche midden in hete oven zetten en in ca. 30 min. gaar en stevig laten worden. Oventemperatuur na 15 min. verlagen naar 180 °C. Quiche beetje laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over 4 borden verdelen. Op elke punt takje peterselie leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 646 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.