Een­vou­di­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen.

(331)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen. 4 personen
3 331

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie met de boter in een pan. Voeg de gesnipperde ui, peen (in plakjes) en bleekselderij (in boogjes) toe en bak 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
  2. Roer de bouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

bereidingstip:

Je kunt de saus een paar uur van tevoren bereiden. Hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt! Eten er geen kinderen mee? Vervang de bouillon dan door witte wijn voor een extra volle smaak.

video

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se ma­ken

Kookles - 04:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij

Snipper de ui, snijd de winterpeen in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter

Verhit de olie met de boter in een pan. Voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min.

3
3
  • 450 g mager rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.

4
4

Maak de bouillon van een tablet.

5
5
  • 6 el runderbouillon
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree

Roer de bouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

7
7
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

bereidingstip:

Je kunt de saus een paar uur van tevoren bereiden. Hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt! Eten er geen kinderen mee? Vervang de bouillon dan door witte wijn voor een extra volle smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.