Rijk­ge­vul­de spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Deze variant is perfect voor de herfst: vol stevige groenten en smaken.

(245)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze variant is perfect voor de herfst: vol stevige groenten en smaken. 4 personen
3 245

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij en paprika in stukjes en de champignons in kwarten. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul en bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de winterpeen, bleekselderij, paprika en champignons toe aan het gehakt. Bak 4 min. op hoog vuur en doe de tomato frito erbij.
  2. Laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Verdeel de pasta over diepe borden en schaaf de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met verse basilicum

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 250 g winterpeen
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui, snijd de bleekselderij en paprika in stukjes en de champignons in kwarten. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 250 g extra mager rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul en bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 350 g tomatensaus

Voeg de winterpeen, bleekselderij, paprika en champignons toe aan het gehakt. Bak 4 min. op hoog vuur en doe de tomato frito erbij.

4
4
  • 300 g spaghetti

Laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.

5
5
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Verdeel de pasta over diepe borden en schaaf de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met verse basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.