Light spa­ghet­ti bo­log­ne­se

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het bruin en rul is. Gooi het uitgebakken vet weg. Snijd de bleekselderij fijn en de winterpeen in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de bleekselderij en worteltjes 3-4 min.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 min. mee. Schep de tomatenblokjes en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de helft van de balsamicoazijn en de rozemarijn toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
  3. Schep de rucola om met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola. Bestrooi de pasta met de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Light spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Light spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 200 g extra mager rundergehakt

Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het bruin en rul is. Gooi het uitgebakken vet weg.

2
2
  • ½ struik bleekselderij
  • ½ winterpeen
  • 2 el olijfolie

Snijd de bleekselderij fijn en de winterpeen in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de bleekselderij en worteltjes 3-4 min.

3
3
  • 200 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes

Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 min. mee. Schep de tomatenblokjes en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn
  • 10 g rozemarijn

Voeg de balsamicoazijn en de rozemarijn toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.

6
6
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamicoazijn

Schep de rucola om met de balsamicoazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

7
7
  • 100 g geraspte kaas

Serveer de spaghetti met de saus en de rucola. Bestrooi de pasta met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.