Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

(265)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 265

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.
  2. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
  3. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.

bereidingstip:

Gebruik veel water (wel 5 liter voor 1 pak). Eerst water koken, dan pasta erin. Af en toe roeren, anders kleeft de pasta aan elkaar.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

video

Aard­ap­pe­len en pas­ta ko­ken

Allerhande kids - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter

Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min.

3
3
  • 450 g mager rundergehakt
  • 6 el hete runderbouillon (van tablet)

Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree

Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

6
6
  • 300 g spaghetti

Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.

bereidingstip:

Gebruik veel water (wel 5 liter voor 1 pak). Eerst water koken, dan pasta erin. Af en toe roeren, anders kleeft de pasta aan elkaar.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.