Rund­vlees met ket­jap en krui­den

(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
4 184

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees in repen snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten fijnmalen in keukenmachine of met mes fijnhakken. In pan olie verhitten en vlees hierin rondom bruinbakken. Vlees uit pan op bord scheppen. In bakvet ui, knoflook en pepers ca. 2 minuten zachtjes bakken. Ketoembar, djinten en noten toevoegen en kort meebakken. Vlees terugdoen in pan. Ketjap, azijn, suiker, kruidnagels, nootmuskaat, zout en 2 dl water toevoegen. Vlees in 1 1/2 uur zachtjes gaar smoren. Laatste 10 minuten deksel van pan halen, zodat kookvoscht kan verdampen. Op smaak brengen met zout en eventueel sambal. Serveren met rijst en groenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.