Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

(267)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 6 personen
4 267

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem het vlees uit de pan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur. Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee. Doe het vlees terug in de pan. Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout. Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 1 uur stoven.

combinatietip:

Lekker met emping, nasi koening en sambal goreng-boontjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

1
1
  • 750 g riblappen
  • 6 el zonnebloemolie

Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem het vlees uit de pan.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

3
3
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl nootmuskaat

Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee. Doe het vlees terug in de pan.

5
5
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el tamarindepasta
  • 150 ml kippenbouillon van tablet

Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout.

6
6

Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 1 uur stoven.

combinatietip:

Lekker met emping, nasi koening en sambal goreng-boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.