Sa­té van var­kens­vlees

  • bijgerecht
  • 5 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 5 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.
  2. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).

Tip:

Ketjapsaus: Fruit 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste knoflookteentjes en 11/2 theelepel sambal 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg 1 dl ketjap manis, 1 eetlepel citroensap of azijn, 10 g bruine basterdsuiker, 1 dl water en wat peper toe. Saus 5 minuten zachtjes laten koken. Eventueel extra sambal toevoegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.