Ge­smoord rund­vlees in krui­di­ge saus

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 2 personen
3 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers wassen en halveren (zaadlijsten laten zitten). Sereh in stukjes snijden. Gember schillen en in stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten tot fijne pasta mengen. Ketoembar, peper en nootmuskaat erdoor mengen. Entrecotes in repen van ca. 4 cm breed snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Vlees erdoor scheppen en op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend bruinbakken. Bruine suiker en ketjap erdoor roeren en vlees nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Serveren met rijst en sperziebonen.

Tip:

In plaats van entrecote à la minute kunt u ook rosbief à la minute gebruiken of biefstuk die u zelf dwars op de draad in dunne plakjes snijdt. Ook lekker als bijgerecht voor 4 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.