Boe­ren­kool­scho­tel met hot­dogs en au­gur­ken

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper, ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Kook de boerenkool 15 min.
  3. Bak de spekblokjes uit, voeg de ui toe en bak deze goudbruin. Warm de oven voor op 180 °C. Giet de boerenkool af en schep de ui met de spekblokjes en het bakvet erdoor. Schep het geheel in de ovenschaal.
  4. Halveer de hotdogs en augurken in de lengte en leg ze om en om op de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree, roer de melk erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de aardappelpuree over de boerenkool en de hotdogs, strijk de puree glad en strooi de kaas erover. Zet de schaal 30 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.