Boe­ren­kool met ho­ningspek­jes

(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 262

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.
  3. Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.

Tip:

Vervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.