Ver­stop­te ge­hakt­bal­le­tjes met boe­ren­kool

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen met de boerenkool af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal. Schep de boerenkoolstamppot erop en strijk glad. Bestrooi met de kaas.
  3. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. lichtbruin.
  4. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Tip:

Lekker met piccalilly (pot 335 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.