Aard­ap­pel­sa­la­de met hot­dogs

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, de slasaus, de oregano, 1 el water en peper en zout naar smaak.
  2. Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes van 3 cm. Laat ze in een lage schaal snel afkoelen. Giet de sperziebonen af in een vergiet en spoel ze onder stromend water koud.
  3. Snijd de hotdogs in stukjes. Meng de aardappelen, de sperzie-bonen, de hotdogs, de ui, en de dressing. Verdeel de aardappel-salade met de cherrytomaten over 4 borden en serveer.

Tip:

Salade over? Deze smaakt lekker op een sneetje volkorenbrood met kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.