Spa­ghet­ti met ma­kreel en ou­de kaas

(355)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 355

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg ¼ van de olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.
  2. Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap. Voeg de makreel, peterselie en tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met makreel en oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ma­kreel en ou­de kaas

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven.

2
2
  • 1 el olijfolie

Voeg de olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.

3
3
  • 345 g gerookte makreel

Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes.

4
4
  • 4 trostomaten
  • 2 limoenen

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in partjes.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 preien

Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen.

6
6
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur.

Tip: Let op dat de knoflook niet verkleurt. Wordt deze toch bruin, draai dan het vuur laag.

7
7

Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap.

8
8

Voeg de makreel, peterselie en tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over diepe borden.

9
9
  • 50 g geraspte oude kaas

Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.