Snel­le spa­ghet­ti car­bo­na­ra

(514)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 514

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de sjalotjes fijn. Bak het spek met de sjalotjes bruin in een pan met antiaanbaklaag. Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom. Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.
  2. Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus. Schep het spek en de sjalotjes door de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie en de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met een (groene) salade.

Tip:

Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra ma­ken

Kookles - 06:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle spaghetti carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti car­bo­na­ra

1
1
  • 400 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 250 g spekblokjes

Snipper de sjalotjes fijn. Bak het spek met de sjalotjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.

3
3
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas

Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom. Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.

4
4

Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus. Schep het spek en de sjalotjes door de pasta.

5
5
  • 3 el verse peterselie

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie en de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met een (groene) salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.