Spa­ghet­ti met ma­kreel

Mediterraan gerecht met ansjovis, kappertjes en olijven.

(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Mediterraan gerecht met ansjovis, kappertjes en olijven. 4 personen
3 184

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie uit het blikje makreel op middelhoog vuur in een koekenpan. Pers de knoflook erboven. Voeg de kappertjes en de ansjovis toe. Snijd de peterselie fijn, doe de steeltjes erbij en houd de blaadjes apart. Roerbak het geheel 2 min. Verwijder het vel van de makreel uit blik en voeg samen met de olijven toe. Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor. Laat 5 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Schep de spaghetti voorzichtig door de vissaus. Meng ¾ van de peterselieblaadjes, de tomaat en de olie erdoor. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Schep de spaghetti in een schaal en verdeel de makreelfilet peper in stukken erover. Bestrooi met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in parten, serveer met de parten citroen.

variatietip:

Kappertjes smaken ook lekker in een tortilla met paprika en olijven.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ma­kreel

1
1
  • 500 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 190 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie

Verhit de olie uit het blikje makreel op middelhoog vuur in een koekenpan.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Pers de knoflook erboven. Voeg de kappertjes en de ansjovis toe.

4
4
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn, doe de steeltjes erbij en houd de blaadjes apart. Roerbak het geheel 2 min.

5
5
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Verwijder het vel van de makreel uit blik en voeg samen met de olijven toe.

6
6
  • 1 tl kaneel
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl suiker

Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor. Laat 5 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 1 el olijfolie extra vierge

Schep de spaghetti voorzichtig door de vissaus. Meng ¾ van de peterselieblaadjes, tomaat en de olie erdoor.

9
9
  • 150 g gerookte makreelfilet met peper

Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Schep de spaghetti in een schaal en verdeel de makreelfilet peper in stukken erover.

10
10
  • 1 citroen

Bestrooi met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in parten, serveer met de parten citroen.

variatietip:

Kappertjes smaken ook lekker in een tortilla met paprika en olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.