Ma­ca­ro­ni met bloem­kool­roos­jes en ou­de kaas

(394)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 394

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar.
  2. Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en voeg samen met de crème fraîche, het basilicum, peper en zout toe aan de bloemkoolroosjes. Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Deze pasta is ook erg lekker met broccoliroosjes. Dit zorgt bovendien voor een kleurrijk effect.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met bloemkoolroosjes en oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met bloem­kool­roos­jes en ou­de kaas

1
1
  • 350 g macaroni

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

2
2
  • 600 g bloemkoolroosjes

Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el verse basilicum

Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en voeg samen met de crème fraîche, het basilicum, peper en zout toe aan de bloemkoolroosjes.

5
5
  • 50 g geraspte oude kaas

Schep de pasta met de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min.

6
6
  • 50 g geraspte oude kaas

Verdeel de pasta over kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Deze pasta is ook erg lekker met broccoliroosjes. Dit zorgt bovendien voor een kleurrijk effect.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.