Ma­ca­ro­ni al for­no

Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven.

(256)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Stevig en goed vullend, deze pasta met gehakt uit de oven. 4 personen
3 256

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen snipper een ui. Verhit olie in een hapjespan. Fruit gesnipperde ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep pastasaus met de bonen erdoor en verwarm nog 5 min.
  2. Meng crème fraîche met de helft van geraspte kaas en peper en zout. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

variatietip:

Vervang de bonen als variatie eens door 300 g beetgaar gekookte broccoliroosjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni al forno

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni al for­no

1
1
  • 300 g macaroni grande

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 470 g pastasaus sugo basilicum
  • 400 g cannellinibonen

Schep de pastasaus met de uitgelekte bonen erdoor en verwarm nog 5 min.

4
4
  • 25 g Grana Padano
  • 200 g crème fraîche

Rasp de Grano Padano kaas. Meng de crème fraîche met de helft van de kaas en peper en zout.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 25 g Grana Padano

Vet de ovenschaal in. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas.

6
6

Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

variatietip:

Vervang de bonen als variatie eens door 300 g beetgaar gekookte broccoliroosjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.