Oos­ter­se kool­scho­tel met ei en ge­le rijst

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 100 ml van het kookwater. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en bak hierin de eieren rondom goudbruin. Neem ze uit de pan. Bak in de olie de ui, de kool en de kruidenmix ca. 5 min. Voeg de ketjap en het opgevangen kookwater toe en warm de kool al omscheppend nog 5 min. door. Halveer de eieren en leg ze langs de rand van de wok. Schep de gehakte pinda's door de rijst. Serveer de rijst bij de koolschotel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.