In­di­sche kip met ge­bak­ken rijst

Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar. 4 personen
2 97

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 kommetjes (Ø 11 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat nog ca. 10 min. zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 min. Houd de taugé achter. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de saté over de kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Om het gerecht minder pittig te maken, kunt u de rode peper achterwege laten.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de saté al roerend op laag vuur. Verwarm de rijst met groenten al omscheppend in een wok met 2 el olie ca. 8 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 97 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische kip met gebakken rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche kip met ge­bak­ken rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 560 g saté ajam
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis

Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook.

3
3

Laat nog ca. 10 min. zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 450 g nasi-bamigroente
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 min. Houd de taugé achter.

5
5

Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 60 g kroepoek
  • 340 g Amsterdamse uien

Verdeel de rijst en de saté over de kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Om het gerecht minder pittig te maken, kunt u de rode peper achterwege laten.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de saté al roerend op laag vuur. Verwarm de rijst met groenten al omscheppend in een wok met 2 el olie ca. 8 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.