Wit­te cho­co­la­de­taart

Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(857)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk. 12 stuks
4 857

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 28 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en zout boven een kom. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en kneed met koele handen tot kruimels. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg 1 ei en het rasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 32 cm. Bekleed er de springvorm mee en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met bakpapier en strooi de bonen of linzen erop. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven (blind bakken).
  3. Hak 300 g chocolade in kleine stukjes. Neem de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem nog 5 min. zonder vulling. Verlaag nadat de bodem gebakken is de oven naar 180 °C. Hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten (au bain-marie). Doe crème fraîche en gesmolten chocolade in een mengkom. Voeg 1 voor 1 de rest van de eieren toe en roer door. Schep het mengsel op de bodem en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. De vulling mag in het midden nog wel wat lobbig zijn. Laat afkoelen.
  4. Smelt de rest van de chocolade weer au bain-marie en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi met poedersuiker.

serveertip:

Knip een ster uit bakpapier, leg op de taart en bestrooi de taart met poedersuiker.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witte chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te cho­co­la­de­taart

1
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Zeef de bloem en zout boven een kom. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.

2
  • 75 g boter

Snijd de boter in blokjes, voeg toe en kneed met koele handen tot kruimels.

3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

4
  • 1 ei

Voeg het ei en het rasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

Tip: Is het deeg te droog, voeg dan wat ijskoud water toe.

5
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

6
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 32 cm.

7

Bekleed er de springvorm mee en snijd het overtollige deeg weg.

8

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast.

9

Verwarm de oven voor op 200 °C.

10
  • 500 g gedroogde linzen

Bedek de taartbodem met bakpapier en strooi de linzen erop. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven (blind bakken).

11
  • 300 g witte chocolade

Hak chocolade in kleine stukjes.

12

Neem de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem nog 5 min. zonder vulling.

13

Verlaag nadat de bodem gebakken is de oven naar 180 °C.

14

Hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten (au bain-marie).

15
  • 500 g crème fraîche

Doe crème fraîche en gesmolten chocolade in een mengkom.

16
  • 3 eieren

Voeg een voor een de rest van de eieren toe en roer door.

17

Schep het mengsel op de bodem en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. De vulling mag in het midden nog wel wat lobbig zijn. Laat afkoelen.

18
  • 100 g witte chocolade
  • 2 el poedersuiker

Smelt de rest van de chocolade weer au bain-marie en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi met poedersuiker.

19

Bon appétit!

serveertip:

Knip een ster uit bakpapier, leg op de taart en bestrooi de taart met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.