Cho­co­la­de­taart met es­pres­so

Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant.

  • nagerecht
  • 18 stuks
  • 346 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant. 18 stuks
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 150 °C. Doe in een pan de chocolade, koffie en boter. Laat de chocolade op laag vuur al roerend net smelten, verhit niet langer dan nodig. Roer goed tot een gladde massa.
  2. Snijd de cake in dikke plakken. Bekleed de bodem van de schaal met cake. Klop in een kom de eieren, vanillesuiker en basterdsuiker luchtig. Schep de afgekoelde chocolademassa, bloem en bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de schaal en strijk glad.
  3. Bak de taart in de oven ca. 25 min. tot zich een korstje heeft gevormd (binnenkant is nog smeltend zacht). Koel de taart iets af en snijd in vvierkantjes. Warm of koud serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 346 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Chocoladetaart met espresso

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met es­pres­so

1
1

Verwarm de oven voor 150 °C.

2
2
  • 500 g pure chocolade
  • 1 dl sterke, versgezette espressokoffie
  • 125 g roomboter

Doe in een pan de chocolade, koffie en boter. Laat de chocolade op laag vuur al roerend net smelten, verhit niet langer dan nodig. Roer goed tot een gladde massa.

3
3
  • 400 g chocoladecake
  • 3 eieren
  • 8 g vanillesuiker
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • 4 g bakpoeder

Snijd de cake in dikke plakken. Bekleed de bodem van de schaal met cake. Klop in een kom de eieren, vanillesuiker en basterdsuiker luchtig. Schep de afgekoelde chocolademassa, bloem en bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de schaal en strijk glad.

4
4

Bak de taart in de oven ca. 25 min. tot zich een korstje heeft gevormd (binnenkant is nog smeltend zacht). Koel de taart iets af en snijd in vvierkantjes. Warm of koud serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.