Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

Nooit meer ruzie om wie het grootste stuk heeft, ieder krijgt z’n eigen taart(je).

  • nagerecht
  • 6 stuks
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Nooit meer ruzie om wie het grootste stuk heeft, ieder krijgt z’n eigen taart(je). 6 stuks
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 miniquichevormpjes (Ø 10 cm)
  • bakpapier
  • blindbakvulling
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Vet ondertussen de quichevormpjes in met boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Knip uit een stuk bakpapier 6 rondjes die groter zijn dan de diameter van de vormpjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en duw elk bolletje gelijkmatig uit in een vormpje. Dek het deeg af met bakpapier en verdeel de blindbakvulling er over. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak ze in nog ca. 5 min. goudbruin. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de slagroom met het vanillearoma in een steelpan. Snijd de chocolade grof en doe bij de slagroom in de pan. Smelt op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los op in het chocolade-roommengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Splits het ei. De eidooier wordt niet gebruikt.
  4. Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit glanzende pieken vormt. Meng met een spatel het chocomengsel, eiwit en de crème fraîche voorzichtig door elkaar. Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes. Vul elke bodem tot de rand met chocolademousse. Laat in de koelkast 2 uur opstijven. Verdeel de frambozen over de taartjes en serveer.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 2 g
Tags

Taartjes met wittechocolademousse en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

1
1
  • 125 g bloem
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 75 g koude boter

Doe de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.

2
2

Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat.

3
3

Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4
  • 2 g koude boter
  • 2 g bloem

Vet ondertussen de quichevormpjes in met boter. Bestuif de vormpjes met wat bloem.

5
5

Knip uit een stuk bakpapier 6 rondjes die groter zijn dan de diameter van de vormpjes.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Draai er bolletjes van en duw elk bolletje gelijkmatig uit in een vormpje.

8
8

Dek het deeg af met bakpapier en verdeel de blindbakvulling er over.

Blind bakken

Instructievideo

00:50 min.

9
9

Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

10
10

Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak ze in nog ca. 5 min. goudbruin. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.

11
11
  • 1 blaadje gelatine
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl vanillearoma

Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm de slagroom met het vanillearoma in een steelpan.

12
12
  • 100 g witte chocolade

Snijd de chocolade grof en doe bij de slagroom in de pan. Smelt op laag vuur.

13
13
  • 1 ei

Knijp de gelatine uit en los op in het chocolade-roommengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Splits het ei. De eidooier wordt niet gebruikt.

14
14
  • 2 el poedersuiker

Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het eiwit glanzende pieken vormt.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

15
15
  • 125 g crème fraîche

Meng met een spatel het chocomengsel, eiwit en de crème fraîche voorzichtig door elkaar.

16
16

Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes. Vul elke bodem tot de rand met chocolademousse. Laat in de koelkast 2 uur opstijven.

17
17
  • 250 g frambozen

Verdeel de frambozen over de taartjes en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.