Pav­lo­va met fram­bo­zen

Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn! 4 personen
3 206

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen. Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Spatel de vanillearoma, azijn en maizena erdoor. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur. Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt.
  3. Prak met een vork enkele frambozen fijn. Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf. Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart. Garneer de pavlova met de rest van de frambozen.
video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Pavlova met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met fram­bo­zen

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Meringue of pavlova maken

Instructievideo

02:54 min.

2
2
  • 4 eieren
  • 1 mespunt zout

Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en wat zout tot de massa pieken begint te vormen.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 150 g witte basterdsuiker

Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt.

4
4
  • 3 druppels vanillearoma
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 1 tl maizena

Spatel de vanillearoma, azijn en maizena erdoor. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur.

6
6

Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt.

7
7
  • 25 g frambozen

Prak met een vork enkele frambozen fijn.

8
8
  • 125 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker

Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf.

9
9

Haal de schuimtaart uit de oven en schep de slagroom op de taart.

10
10
  • 225 g frambozen

Garneer de pavlova met de rest van de frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.