Cho­co­la­de­taart met pis­ta­che­no­ten

Match made in heaven: chocolade en noten. Bak er meteen maar twee!

  • gebak
  • 10 stuks
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(252)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Match made in heaven: chocolade en noten. Bak er meteen maar twee! 10 stuks
3 252

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 190 °C. Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Maal de pistachenoten met ⅓ van de suiker in de keukenmachine. Voeg de boter en ⅓ van de suiker toe en mix tot een glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed en kort.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker. Spatel het beslag erdoor. Schep in de vorm en zet 45 min. in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur naar 160 °C. De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen. Hak de rest van de noten grof. Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.

Chocoladetaart met pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met pis­ta­che­no­ten

1
1

Verwarm de oven op 190 °C.

Tip: Au bain marie: Hang een steelpan met chocolade in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 150 g chocolade extra puur 72%
  • 150 g pistachenoten
  • 50 g witte basterdsuiker

Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Maal de pistachenoten met de suiker in de keukenmachine.

3
3
  • 150 g boter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren

Voeg de boter en de suiker toe en mix tot een glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4

Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed en kort.

5
5
  • 1 mespunt zout
  • 50 g witte basterdsuiker

Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

6
6
  • 2 g boter

Spatel het beslag erdoor. Vet de springvorm in. Schep in de vorm en zet 45 min. in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur naar 160 °C.

7
7

De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen.

8
8
  • 40 g pistachenoten
  • 2 el poedersuiker

Hak de rest van de noten grof. Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.