Cho­co­la­de­taart met aman­de­len

Taart zonder bloem, per ongeluk ontdekt door de Italianen, mogen we meer van zulke foutjes?

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Taart zonder bloem, per ongeluk ontdekt door de Italianen, mogen we meer van zulke foutjes? 12 stuks
4 292

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een schuimige massa.
  3. Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.
  4. Breek de chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en schenk het erbij terwijl de keukenmachine aan staat.
  5. Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel.
  6. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken. Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag. Doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt. Neem de taart uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen. Bestrooi de torta caprese voor serveren met poedersuiker.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags

Chocoladetaart met amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met aman­de­len

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

3
  • 6 eieren

Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.

4
  • 2 el rum
  • 100 g rietsuiker

Mix de eidooiers met de rum en de suiker tot een schuimige massa.

5
  • 300 g amandelen

Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.

6
  • 200 g extra pure chocolade 72%

Breek de chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn.

7
  • 200 g boter

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en schenk het erbij terwijl de keukenmachine aan staat.

8

Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel.

9
  • 100 g rietsuiker
  • 1 mespunt zout

Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken. Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag.

10

Doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.

11

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt.

12

Neem de taart uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.

13
  • 2 el poedersuiker

Bestrooi de torta caprese voor serveren met poedersuiker. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.