Ve­ge­ta­ri­sche ri­sot­to met ro­mi­ge groen­ten

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen. Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Blijf om de paar minuten bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Kook de sperzieboontjes in 5 min. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, bak hierin de knoflook 1 min., schep de champignonroerbakmix erbij en roerbak 3 min. Schep de gegrilde stukjes erbij en roerbak weer 3 min. Giet de sperzieboontjes af en schep ze door het groentemengsel.
  3. Schep de kookroom, 2/3 van de kaas en het roerbakmengsel door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in diepe borden, serveer de rest van de kaas erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Vegetarische risotto met romige groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ri­sot­to met ro­mi­ge groen­ten

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen.

2
2
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen.

3
3
  • 250 g gebroken sperziebonen

Blijf om de paar minuten bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Kook de sperzieboontjes in 5 min.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g champignonroerbakmix

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan, bak hierin de knoflook 1 min., schep de champignonroerbakmix erbij en roerbak 3 min.

5
5
  • 175 g Tivall gegrilde stukjes

Schep de gegrilde stukjes erbij en roerbak weer 3 min. Giet de sperzieboontjes af en schep ze door het groentemengsel.

6
6
  • 75 ml kookroom light
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Schep de kookroom, kaas en het roerbakmengsel door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 25 g geraspte jong belegen kaas

Serveer de risotto in diepe borden, serveer de kaas erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.