To­maat-spi­na­zie­ri­sot­to

Liefde, geduld en lekkere ingrediënten: dát heb je nodig voor deze fluweelzachte risotto.

(617)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Liefde, geduld en lekkere ingrediënten: dát heb je nodig voor deze fluweelzachte risotto. 4 personen
3 617

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de ui. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen.
  2. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg vervolgens telkens een soep opscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de tomaten fijn. Voeg na 10 min. koken de tomaten toe aan de risotto. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
  4. Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tomaat-spinazierisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­maat-spi­na­zie­ri­sot­to

1
1
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 400 g risottorijst

Snipper de ui. Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de ui. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)

Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig.

3
3

Voeg vervolgens telkens een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.

4
4
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de tomaten fijn. Voeg na 10 min. koken de tomaten toe aan de risotto. Verhit in een koekenpan de rest van de olie.

5
5
  • 600 g bladspinazie

Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.

6
6
  • 125 g geraspte jong belegen kaas

Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.