Ri­sot­to met knol­sel­de­rij, wor­tel en sa­lie

Een hoofdgerecht met heel veel smaak. De salie maakt het kruidig, de citroen houdt het fris.

(180)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een hoofdgerecht met heel veel smaak. De salie maakt het kruidig, de citroen houdt het fris. 4 personen
3 180

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij. Snijd eerst in plakken, dan in repen van 2 cm en tot slot in schuine stukjes van 1 cm. Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Halveer de citroen.
  2. Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat de groenten net onder staan. Bind de salie samen met het keukentouw en doe in de pan. Kook de groenten in 15 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
  3. Snijd ondertussen de salie en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden salie en knoflook 2 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  4. Giet ondertussen de groenten af en neem de citroen en de salie eruit. Rasp de kaas. Schep de groenten met de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan, van het vuur af.
  5. Verhit ondertussen de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 min. knapperig. Garneer de risotto met de gebakken salie.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.253 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met knolselderij, wortel en salie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met knol­sel­de­rij, wor­tel en sa­lie

1
1
  • 400 g knolselderij

Schil de knolselderij. Snijd eerst in plakken, dan in repen van 2 cm en tot slot in schuine stukjes van 1 cm.

2
2
  • 300 g bos peen
  • 1 citroen

Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Halveer de citroen.

3
3

Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat de groenten net onder staan.

4
4
  • 7½ g salie
  • 150 g tuinerwten

Bind de salie samen met keukentouw en doe in de pan. Kook de groenten in 15 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.

5
5
  • 4 g salie
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de salie en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 3 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden salie en knoflook 2 min. Bak de rijst 1 min. mee.

7
7
  • 1 liter hete groentebouillon (van tablet)

Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

8
8
  • 50 g jong belegen kaas 50+
  • 15 g boter

Giet ondertussen de groenten af en neem de citroen en de salie eruit. Rasp de kaas. Schep de groenten met de boter en kaas door de risotto.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan, van het vuur af.

10
10
  • 3 el olijfolie
  • 3½ g salie

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 min. knapperig. Garneer de risotto met de gebakken salie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.