Cous­cous met kik­ker­erw­ten en ge­vul­de to­ma­ten

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak de tofureepjes met de helft van de ui en de helft van de shoarmamix gedurende 2 minuten. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en bestrooi ze met peper en zout. Vul ze met de gebakken tofureepjes en leg de kapjes erop. Zet de tomaten in de braadpan tussen het overgebleven tofumengsel, schenk er 100 ml water bij, leg de deksel op de pan en stoof de tomaten 10 minuten.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik hiervoor het sinaasappelsap aangevuld met water. Schep er met het opbakken de rest van de ui, de shoarmakruidenmix en de kikkererwten door. Verdeel de couscous over de borden, zet op elk bord 2 gevulde tomaten en verdeel de rest van de tofu en uien erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 40-41

Couscous met kikkererwten en gevulde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met kik­ker­erw­ten en ge­vul­de to­ma­ten

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 180 g roerbaktofu pittig gekruid
  • 1 el shoarmakruidenmix

Snipper de ui. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak de tofureepjes met de helft van de ui en de shoarmamix gedurende 2 minuten.

2
2
  • 8 tomaten

Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en bestrooi ze met peper en zout. Vul ze met de gebakken tofureepjes en leg de kapjes erop.

3
3

Zet de tomaten in de braadpan tussen het overgebleven tofumengsel, schenk er 100 ml water bij, leg de deksel op de pan en stoof de tomaten 10 minuten.

4
4
  • 300 g couscous
  • 300 ml sinaasappelsap

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik hiervoor het sinaasappelsap aangevuld met water.

5
5
  • 1 el shoarmakruidenmix
  • 1 blik kikkererwten

Schep er met het opbakken de rest van de ui, de shoarmakruidenmix en de kikkererwten door.

6
6

Verdeel de couscous over de borden, zet op elk bord 2 gevulde tomaten en verdeel de rest van de tofu en uien erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.