Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten. 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.
  3. Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.

combinatietip:

Lekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 2 el honing

Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 200 g couscous

Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 sinaasappel
  • 400 g kikkererwten

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 75 g rozijnen

Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.

7
7
  • 1 mespunt zeezout

Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.

combinatietip:

Lekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.