Snel­le stoof met worst en cous­cous

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de worstjes 2 min. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de ui met de aubergine 4 min. Voeg het paprikapoeder, de kikkererwten en het water toe. Breng aan de kook.
  3. Voeg de worstjes toe en stoof in 10 min. op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over borden. Serveer met de worstjes en de groenten. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Liever zonder vlees? Neem dan 360 g vegetarische chipolataworstjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle stoof met worst en couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le stoof met worst en cous­cous

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 400 g kikkererwten

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

3
3
  • 1 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 450 g chipolataworstjes

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de worstjes 2 min. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de ui met de aubergine 4 min.

5
5
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 ml kraanwater

Voeg het paprikapoeder, de kikkererwten en het water toe. Breng aan de kook.

6
6

Voeg de worstjes toe en stoof in 10 min. op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de couscous over borden. Serveer met de worstjes en de groenten. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Liever zonder vlees? Neem dan 360 g vegetarische chipolataworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.