Ja­pan­se tofu-an­dij­vie­roer­bak

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte,verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofureepjes en de uienringen goudbruin in 5 min. Voeg de andijvie en de komkommer toe en roerbak tot de andijvie warm is en gaat slinken. Voeg de sojasaus en de woksaus toe en warm goed door.
  3. Giet de noedels af en verdeel over kommen. Schep de gewokte groente met tofu erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Japanse tofu-andijvieroerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se tofu-an­dij­vie­roer­bak

1
1
  • 2 uien
  • 250 g eiernoedels

Snijd de ui in halve ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte,verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes.

3
3
  • 3 el olie
  • 180 g roerbaktofu pittig gekruid

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofureepjes en de uienringen goudbruin in 5 min.

4
4
  • 400 g andijvie
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 150 ml woksaus ginger

Voeg de andijvie en de komkommer toe en roerbak tot de andijvie warm is en gaat slinken. Voeg de sojasaus en de woksaus toe en warm goed door.

5
5

Giet de noedels af en verdeel over kommen. Schep de gewokte groente met tofu erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.