In­di­sche pinda­s­oep

Hou je van Oosterse soep? Deze variant (met behalve kip ook soepgroente, gember, citroengras en koriander) moet je proeven!

(402)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch voorgerecht Hou je van Oosterse soep? Deze variant (met behalve kip ook soepgroente, gember, citroengras en koriander) moet je proeven! 4 personen
3 402

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.

serveertip:

Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.330 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische pindasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche pinda­s­oep

1
1
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tl sambal manis

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 250 g soepgroente

Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe.

4
4
  • 1 stengel citroengras

Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon.

6
6
  • 6 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)

Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.

7
7
  • ½ citroen

Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.

8
8

Verwijder voor het serveren het citroengras.

serveertip:

Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.