Pinda­s­oep met al­fal­fa en gar­na­len

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In wok olie verhitten en groenten 3-4 min. roerbakken. Sambal 1 min. meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 1 1/4 liter water erbij schenken. Pindakaas toevoegen en al roerend laten oplossen. Pindasoep 5 min. zachtjes verwarmen en op smaak brengen met ketjap en citroensap. Soep in grote wijde kommen scheppen. In midden flinke pluk alfalfa leggen. Garnalen en koriander erover verdelen. Lekker met kroepoek en stokbrood.

Tip:

Deze soep wordt krachtiger en kruidiger van smaak als u de pindakaas vervangt door pasta van pindasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.