Sam­bal goreng-boon­tjes

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 6 personen
4 158

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor. Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.
  3. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min. Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sambal goreng-boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sam­bal goreng-boon­tjes

1
1
  • 750 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar.

2
2

Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook.

4
4
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl gemalen laos

Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor.

5
5
  • 1 stengel citroengras
  • 50 g santen
  • 100 ml kraanwater

Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.

6
6

Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min.

7
7

Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.